Franse institutionele beleggers kunnen voor het eerst op een gereguleerde manier in bitcoin investeren. De Franse Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft toestemming gegeven aan Napoleon Asset Management. Dit fonds is redelijk uniek, omdat het volledig is opgemaakt uit bitcoin. Het fonds is alleen beschikbaar voor Fransen met een gespekte bankrekening; de minimale inleg is namelijk een goede 100.000 euro.

Bitcoin Fund

Met het zogeheten Bitcoin Fund wil Napoleon Asset Management zich volledig richten op institutionele beleggers. Institutionele beleggers zijn instellingen die het vermogen van bijvoorbeeld pensioenfondsen of verzekeringsmaatschappijen beheren. Deze professionele beleggers nemen een groot deel van het aandelenbezit voor hun rekening.

Buitenlandse partijen zijn overigens niet welkom bij het Bitcoin Fund, het het investeringsfonds accepteert alleen Franse institutionele beleggers. Daarnaast is het belangrijk om te melden dat de beleggers niet direct in bitcoin investeren. Napoleon Asset Management zegt hierover het volgende:

Het fonds streeft ernaar op de prestaties van bitcoin te reageren via futures die genoteerd zijn aan de Chicago Mercantile Exchange (CME Group). Hierdoor hoeven beleggers geen bitcoin op te slaan.